Renovatie plannen

Ondertussen is er al veel veranderd. De veranderingen kunt volgende op deze pagina

Bij het renoveren zijn nog al wat partijen betrokken, want het gaat immers in feite de hele buurt aan. Een florerend centrum is ieders belang: voor de winkeliers, voor de mensen die er meteen rondom heen en erboven wonen, voor de woningbouwvereniging SWS die veel appartementen in eigendom heeft, voor de veiligheid, dus de politie, voor de belangenvereniging leefbaar Mensfort, voor de gemeente die graag het welbevinden van haar bewoners in de wijk ziet. En laten we wel zijn, ook de eigenaresse van de winkels zal bij een goedlopend centrum een goede zaak doen, zowel maatschappelijk als financieel.

Als initiatief, waar we erg dankbaar voor zijn, heeft de gemeente een kwaliteitskring in het leven geroepen. Taak van deze kwaliteitskring: een goed draagvlak voor een gezonde ontwikkeling in het winkelcentrum creëren. Verder is natuurlijk de renovatie van het nabijgelegen winkelcentrum Woensel een goede reden om het initiatief tot herinrichting aan te pakken. Deze impulsen geven een goede basis voor de verdere ontwikkeling.

De volgende overwegingen voor de renovatie en herinrichten spelen een rol, aldus Logimark Directeur L. Roos:

Het buurtwinkelcentrum heeft een belangrijk verzorgingsgebied, niet alleen de wijk Mensfort maar ook de Barrier, Rapenland en de nieuwe uitbereiding in het noordwestelijke deel van Woensel. Zie hierover het aparte overzicht Verzorgingsgebied.
· Het winkelcentrum voldoet bij een juiste branchering aan de wensen van de omwonenden, het is gemakkelijk bereikbaar in de buurt en biedt volop parkeerruimte
· Het centrum biedt ook verschillende service units zoals de bibliotheek.
· Er is veel aandacht voor algehele veiligheid op straat

Wat zal er gaan veranderen:

Ø Natuurlijk zal het aanzien van de winkels worden gewijzigd, een aantal bouwkundige zaken zoals overkappingen, schilderwerk, reclame uitstraling zullen gaan veranderen.

Ø Ook de winkelbranchering, dus de winkels die de consument er kan vinden zal worden aangepast.

Ø Nieuwe winkelselectie:
Om het assortiment goed af te stemmen op de vraag in de buurt en in afweging met de grote centra in de buurt, is na onderzoek gebleken dat de volgende winkels gewenst zijn als aanvulling op het bestaande gamma.

· Apotheek
· Bakker
· Bloemenwinkel
· Drogisterij
· Fietsenzaak
· Flappentapper
· Groenteboer
· Internet in combinatie van een gezellige dagzaak horeca
· Naai en verstelwerk atelier
· Slagerij
· Stomerij
· Slijterij
· Telefoon en belwinkel
· Tijdschriften/tabaksspeciaalzaak/postagentschap
· Winkel voor huishoudelijke artikelen
· Winkel voor sfeer en doe het zelf artikelen
· Zaak in faillissementspartijen

We zijn dus vooral opzoek naar dynamische ondernemers die een behoorlijke uitdaging aankunnen en die aantoonbaar service, kwaliteitsgevoel en branche ervaring hebben. Mocht u interesse hebben om een winkel te gaan uitbaten en beschikken over de benodigde talenten, neem dan contact met ons op

Algemeen:

Te huur:
Winkelunits vanaf 90 m2 tot 600m2. Huurprijzen v.a. € 110.- per vierkante meter per jaar, exclusief BTW*.

*Uitgaande van een huurcontract van tenmiste 5 jaar. Waarborgsom vereist.