Waarom winkelcentrum Mensfort

 

Al sedert de jaren zestig zijn de winkeliers present in het buurtwinkelcentrum Mensfort in de gelijknamige wijk in Eindhoven (Eindhoven – Woensel – zuid) Het winkelcentrum voorziet in alle basisvoorzieningen. Het is er prettig en snel boodschappen doen. Ook is er nog steeds tijd voor een praatje en een goed advies. Steeds volop aanbiedingen en gemakkelijk en gratis parkeren. Dus vandaar het motto:

Winkelcentrum Mensfort, het beste in de buurt!

 

Sinds het verdwijnen van de Judas Thaddeuskerk is de plek van de kerk nu ingevuld door een prachtig nieuw appartementengebouw, met hieronder een winkelinvulling, met onder meer een supermarkt van landelijke allure! Het plein is helemaal opnieuw aangelegd en biedt volop, gratis parkeerruimte. Een aantal fraaie ornamenten uit de kerk zijn nu als herinnering nog terug te vinden op het plein.

Alle andere winkels hebben recent een complete facelift ondergaan en hebben een nu weer een eigentijdse, gezellige, maar zakelijke uitstraling. De renovatie operatie die 2 jaar geleden van start ging heeft het doel bereikt, het winkelcentrum heeft een nieuwe uitstraling en voldoet aan alle wensen van deze tijd. Het is weer gezellig en druk in winkelcentrum Mensfort. In grote mate is dit initiatief ook ondersteund door bijvoorbeeld de belangenvereniging “Leefbaar mensfort”, door de woningbouwcoöperatie en niet in de laatste plaats door mensen van het stadsdeelkantoor Woensel Zuid. Er is veel, erg veel goede lobby gepleegd en veel werk verzet de afgelopen 2 jaar!

Het buurtwinkelcentrum heeft een belangrijk verzorgingsgebied, niet alleen voor de wijk mensfort, maar ook voor de Barrier, Rapenland en voor de nieuwe uitbreiding in het noord - westelijk deel van Woensel.

Een van de grote aanwinsten was recent het besluit van de gemeente Eindhoven dat de bibliotheek mocht blijven, zelf uitbreiden en helemaal is gerenoveerd!

Kortom Winkelcentrum Mensfort is gemakkelijk bereikbaar, heeft een goede branchering en er is veel aandacht voor de algehele veiligheid op straat.